Does an Instagram Account have fake followers? Find out through a Social Engagement Check!

Follower Engagement Audit Report

Please find the results below


Account

Name: Ummi_HM3
Pic: Ummi_HM3's Profile Picture

Follower Engagement

Total Followers: 6,445
ummi_hm3's instagram posts receive on average 7 Likes. For an account with 6,445 Followers, they should receive a minimum of 419 likes per post.
ummi_hm3's instagram posts receive on average 1 Comments. For an account with 6,445 Followers, they should receive a minimum of 26 comments per post.
Average Vs Target Likes
  • Average
  • Target
Average Vs Target Comments
  • Average
  • Target

Engagement Check #1 (Likes)

Their Average Likes 0.107%

Should be above 6.5%

Their Average Likes are 2% of what they should be



Engagement Check #2 (Comments)

Their Average Comments 0.019%

Should be above 0.4%

Their Average Comments are 5% of what they should be



Follower Audit Result

Social Engagement Grade = F

This account has lower than expected social engagement from likes.

This account has lower than expected social engagement from comments, or comments are disabled.

Likely real followers106 (1.64%)
Dormant or fake followers6,339 (98.36%)
Note: If this account is for a business, 20% likely real followers is typical.

Real Vs Suspect Followers
  • Real
  • Suspect

Social Engagement Details (Last 12 Posts)

Green = Ok   Red = LOW

Note: All images are the property of ummi_hm3, and are hosted on Instagram.

30-09-2021

@gardenia_kl @supermalaysia Saya suka menikmati Roti Putih Gardenia Original Classic bersama minuman SUPER kerana.... Produk tempatan rasanya hebat, Digemari setiap peringkat usia, Gardenia dan Super gandingan tepat, Menjadi pilihan rakyat Malaysia. #GardeniaxSUPER #GardeniaOriginalClassic #SUPERCoffeeMalaysia #SUPERMilkTeaMalaysia #SUPERNutremillMalaysia

Likes : 5
(0.078 %)

Cmnts : 2
(0.031 %)

28-09-2021

Hello everyone! As promised, today Ummi nak share my honest review after sebulan mencuba CETAPHIL Bright Healthy Radiance Brightness Reveal Creamy Cleanser. Skin tone Ummi sawo matang and jenis kulit kering, memang sejenis tiada jerawat tapiii mudah sangat nampak kusam, warna kulit tidak sekata dan banyak garis-garis halus, senang cerita berkedutlah😭 Surprisingly, now yang berkedut-kedut tu dah hilang. Yes, still ada garis-garis halus tapi dah kurang. Kurang banyak tau! Anddd, lihatlah warna kulit Ummi sekarang nampak lebih sihat dan berseri. Kulit pun terasa licin, lembut dan lembap apabila disentuh. Eeee happy sangat bila kulit kelihatan bersih dan gebu🥰 In conclusion, GentleBright Technology sangat berkesan membantu Ummi achieve brighter, more even skin in a safe way. So, Ummi akan teruskan penggunaan CETAPHIL Bright Healthy Radiance Brightness Reveal Creamy Cleanser yang best dan sangat berkesan untuk kulit yang berseri-seri✨ #MyBHRJourney @cetaphilmy

Likes : 4
(0.062 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

20-09-2021

#SatuHatiSatuSuara #MalaysiaPrihatin Laksamana Hang Tuah pahlawan gagah, Menumbangkan musuh sekelip mata, Jalur gemilang berkibar megah, Menjadi kebanggaan rakyat jelata. Bijak Bendahara menyimpan rahsia, Kononnya Hang Tuah sudah mati, Beruntung kita hidup di Malaysia, Negara maju rakyat bersatu hati. Jom join orang Klang😍 @gmklang @bihabueno @jihan.aimi

Likes : 1
(0.016 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

16-09-2021

Rakyat Malaysia telah menempuh onak ranjau demi mempertahankan negara tercinta. Saya bangga menjadi 'Anak Malaysia' yang hidup bersatu hati dalam masyarakat berbilang kaum. Saya juga bangga dengan standard penjagaan kesihatan yang berkualiti tinggi namun amat berpatutan yang disediakan di negara kita. #HarianMetroBersamaMyFarmasi #KitaMalaysia #MalaysiaPrihatin @hmetromy @myfarmasi.co @ekinaimi @hafizizeros @wawarazib_

Likes : 4
(0.062 %)

Cmnts : 2
(0.031 %)

14-09-2021

Dear @parenthood.my , I can't wait to travel with @tiellahazrie @ucucun11 @geeeaimi to Kuala Terengganu because there are plenty of things to do in K.T! It must be exhilarating to walk through Chinatown, looking for street art while learning history at the Terengganu State Museum. #ParenthoodRevengeTravelContest #touchngoewallet

Likes : 3
(0.047 %)

Cmnts : 2
(0.031 %)

14-09-2021

Dear @parenthood.my , I can't wait to travel with @callmelolila @jihan.aimi @bihabueno to Zoo Negara Malaysia because going to the zoo can be a great way to spend the day as a family. There is so much to see and talk about, and great memories can be made. In addition to learning about the animals, talk about the countries that the animals come from, and expand their world view.🌎 #ParenthoodRevengeTravelContest #touchngoewallet

Likes : 5
(0.078 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

14-09-2021

Dear @parenthood.my , I can't wait to travel with @bihabueno @jihan.aimi @callmelolila to Bali because you can’t imagine how different life is in another place until you see for yourself. Everything from work to family is not what you might expect from your own experience. The different setting will also help you discover and consider fresh ideas you hadn’t thought of before. You’ll come home with different notions and possibilities. By being exposed to new places, people and cultures, you’ll develop a wider world view. And that will make you a better-rounded global citizen. It’s a great reward and big reason why people love to travel. This photo was taken in Bali, our last family trip before Covid-19 hit. A nice place to unwind, enjoy nature, relax and peaceful. Hopefully we'll be living a normal life again soon, very soon❤️ #ParenthoodRevengeTravelContest #touchngoewallet

Likes : 7
(0.109 %)

Cmnts : 2
(0.031 %)

26-08-2021

🎂🎂🎂🎂🎂 Kenangan menyambut hari lahir my bff sebelum pandemik melanda seluruh dunia. Selain makanan, belon is a must! Kalau takde belon muncung sedepa. Macam budak-budak kan? My bff memang cute💕 She's my happy pill. Rasa macam cepat sangat masa berlalu when I'm with her. Duduk sebelah dia dalam kelas since form 2 sampai habis sekolah. And celebrating each other birthday since 10 years ago! Dear bestie, i want @mcdonaldsmalaysia for my becoming birthday this year, thank you in advance😘 #McdMerdekaParties

Likes : 9
(0.140 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

20-06-2021

✨ @ezerramalaysia #MyEzerraStory ✨ Daripada penyusuan susu ibu sehinggalah ke latihan tidur dan segala yang ada di antaranya, banyak yang harus kita pelajari sebagai seorang ibu dalam membesarkan anak-anak. Ketika anak bongsu saya berusia dua bulan, saya dan suami membawanya berjumpa pakar pediatrik kerana dia mempunyai ruam merah kecil di wajah, lengan, kaki dan punggungnya. Anak saya, Huffaz didiagnosis dengan ekzema. Keadaan radang pada kulit Huffaz disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair dan menyebabkan kegatalan. Hari berganti hari, bulan berganti bulan, nampaknya keadaan kulit Huffaz semakin teruk sehingga berdarah. Hati ibu mana yang tidak sedih melihat anak sendiri dalam keadaan begitu, Huffaz sering menangis dan meraung-raung kerana tidak tahan terlalu gatal dan pedih. Sesetengah produk bayi berbau harum tetapi sayangnya, produk dengan wangian dan bahan tambahan boleh merengsakan kulit. Walaupun terdapat pelbagai jenis kulit sensitif, sangat penting untuk menggunakan produk dengan bahan yang lembut pada anak-anak dengan ekzema untuk mengatasi keradangan pada kulit. Saya mengenali produk Ezerra melalui Eczema Support Group di Facebook. Saya berkongsi gambar Huffaz di group tersebut lalu beberapa orang pengguna mencadangkan produk Ezerra. Saya dapati pembersih Ezerra bebas SLS/SLES dan tiga kali lebih lembut berbanding pembersih lain. Syukurlah, Huffaz sangat serasi dengan produk Ezerra. Kulitnya semakin lembap dan licin. Tiada lagi tangisan kesakitan. Kini, Huffaz membesar dengan sihat dan ceria. Tersenyum sendiri saya melihat gambar kami ini, keletahnya sungguh mencuit hati! **Berjujuran tumpah air mata ummi throwback pengalaman & gambar-gambar Huffaz😭😭 Alhamdulillah, terima kasih Ezerra💕

Likes : 11
(0.171 %)

Cmnts : 2
(0.031 %)

06-06-2021

@ccar.my CCAR.MY #1 Car Sosial Platform #ccarmalaysia #ccaraya2021

Likes : 6
(0.093 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

23-05-2021

#RayaBestofTwo Indah busana bermacam gaya, Bertemu keluarga di alam maya Duit raya dihulur berbaju kebaya, Kombo terbaik di hari raya Dutch Lady Juicy Milk pilihan hati, Keindahan Aidilfitri sama dinikmati! @dutchladymy #DutchLadyJuicyMilk #12JuicyMilk #DutchLadyMY

Likes : 6
(0.093 %)

Cmnts : 0
(0.000 %)

21-05-2021

#BalasPantunDenganKumika Assalamualaikum @kumika_kufaizul 💕 Dengar-dengarkan pantun hamba.... Jaga jarak dimana-mana, Untuk keselamatan diri kita, Aidilfitri disambut sederhana, Walaupun ibu bapa jauh di mata. Memohon maaf sepuluh jari, Menyuci diri jiwa dan raga, Beraya di dalam rumah sendiri, Tiada ziarah jiran tetangga. Menyambut raya ketika PKP, Hanya termenung di tepi kali, Jaga diri patuhi SOP, Aidilfitri tahun ini berbeza sekali. Selamat hari raya @lbsbinagroup #LBSKongsiRezeki #LBSBalasPantun

Likes : 22
(0.341 %)

Cmnts : 5
(0.078 %)


Sign up for a free account to save your report history and view instagram account analytics

Sign Up Now!